Klákyho šetrný hrniec 2- Mleté bravčové pod zemiakovou duchnou

Autor: Lukáš Chládek | 7.3.2013 o 16:54 | (upravené 7.3.2013 o 18:27) Karma článku: 7,20 | Prečítané:  927x

Okolnosti (málo času na varenie a nižší príjem) ma prinútili pripravovať si stravu na viacero dní dopredu. Dnešným receptom som sa inšpiroval na jedinej TV stanici, ktorú sledujem- TV PAPRIKA. Pre ľudí s nižším rozpočtom uvádzam aj orientačné ceny prísad v Kč a € s približným kurzom 25 Kč = 1 €.

Mleté bravčové pod zemiakovou duchnou s jedným orosenýmMleté bravčové pod zemiakovou duchnou s jedným orosenýmLukáš Chládek
- plátok bravčovej masti - cca. 2 dcl mlieka (3 Kč) - 1-2 PL masla, alebo rastlinného tuku - 1 väčšia cibuľa (2 Kč) - 2-3 strúčiky cesnaku - kocka Masoxu - štipka oregana - mleté čierne korenie - 1 kg zemiakov (20 Kč) - 0,5 kg mletého mäsa (v tomto prípade bravčové), (50 Kč) - 0,4 kg koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), (10 Kč) - 1 konzerva sterilizovaného hrášku, (17 Kč) - 1 konzerva paradajkového pretlaku, (11 Kč) Soľ som v do jedla nepridával, pretože Masox jej obsahuje väčšinu hmotnosti. POSTUP: 1- Do hrnca dáme variť na kocky nakrájané zemiaky. 2- Kým sa nám zemiaky varia, nakrájame si koreňovú zeleninu na malé kocky, cibuľu nadrobno a cesnak na tenké plátky, aby ho na tanieri bolo vidno. 3- Do druhého hrnca hodíme plátok masti. Keď bude horúca, pridáme mleté mäso. Ja som použil mleté balené, pretože nevlastním mlynček. Za stáleho miešania restujeme, pokým nezošedne a nebude sypké ako ryža. 4- Následne k mäsu pridáme cibuľu, cesnak a zeleninu, podlejeme cca. 400 ml horúcej vody s rozpusteným Masoxom. Poprášime mletým čiernym korením, zamiešame, stlmíme plameň a necháme polhodinku dusiť. 5- V tomto čase by sme mali mať uvarené zemiaky, preto z nich zlejeme vodu a pridáme k nim dve PL masla, alebo rastlinného tuku. Prikryjeme a necháme vychladnúť. 6- Po polhodine pridáme do mäsovej zmesi pretlak, ktorý nám ju zahustí a pekne sfarbí a posypeme oreganom. Povaríme ešte 10 minút. 7- Za ten čas rozohrejeme sporák na 200 stupňov a pripravíme kašu. Vidličkou zemiaky popučíme a pomaly pridáme mlieko. Vypracujeme si jemnú, krémovú pastu, ktorú môžeme trochu posoliť. 8- Do zapekacej nádoby či plechu vylejeme mäsovú hmotu a na ňu opatrne rozotrieme teraz už dobre tvarovateľnú kašu. Necháme zapekať 15-20 minút, vyberieme a podávame. Na ozdobu posypeme oreganom a k obedu si nezabudneme dopriať aj jedno orosené pivko. Ingrediencie ma vyšli do 120 Kč,- = necelých 5,- €. Výdatnosť jedla bola 4 veľké porcie, čo je niečo vyše eura na porciu. DOBRÚ CHUŤ.
Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Súdy v Trenčíne odmietajú riešiť Galkovu kauzu odpočúvania

Obžaloba na bývalého šéfa Vojenského obranného spravodajstva Pavla Brychtu leží na súde od februára 2016. Najvyšší súd mu teraz prikázal konať.

KOMENTÁRE

Česi mieria do čiernej diery Európy. Všetko pre korunu

Je možné, že šanca ľahkého vstupu do eurozóny zmizne.

AUTO

Anketa o Svetové auto roka 2018 sa ponesie v znamení SUV

Posledný ročník vyhral Jaguar F-Pace.


Už ste čítali?