Klákyho šetrný hrniec 1- El Clobassi México

Autor: Lukáš Chládek | 30.12.2012 o 14:23 | (upravené 30.12.2012 o 15:13) Karma článku: 6,75 | Prečítané:  1271x

Okolnosti (málo času na varenie a nižší príjem) ma prinútili pripravovať si stravu na viacero dní dopredu. Dnešný recept je z mojej hlavy, pričom jeho výhodou je možnosť nahrádzať jednotlivé suroviny podľa vlastnej chuti a možností. Pre ľudí s nižším rozpočtom uvádzam aj orientačné ceny prísad v Kč a € s približným kurzom 25 Kč = 1 €. Ceny potravín v Prahe sú o cca. 10% vyššie, ako na Slovensku. Dnes som použil nasledovné ingrediencie:

El Clobassi México s poctivým ležiakomEl Clobassi México s poctivým ležiakomLukáš Chládek
- 1 PL oleja - 1 väčšia cibuľa (2 Kč) - 2 ks ryže vo varných vreckách (jednoduchšie sa dávkuje), (6 Kč) - 250g ľubovoľnej klobásy alebo párkov (u mňa maďarská klobása), (30 Kč) - 1 konzerva paradajkového pretlaku (5 Kč) - 1 konzerva sladkej kukurice (14 Kč) - 1 konzerva lúpaných paradajok (z čerstvých nevznikne tak chutná omáčka), (14 Kč) - 2 konzervy pečenej fazule (u mňa v paradajkovej omáčke), (28 Kč) - petržlenová vňať alebo bazalka na dozdobenie (nie je nutná) Zámerne nepoužívam soľ ani koreniny, pretože v klobásach a konzervách sa ich nachádza niekedy až priveľa. POSTUP: 1- Vo väčšom hrnci si necháme zovrieť vodu na ryžu, ktorú následne varíme o cca. 1 až 2 minúty kratšie, ako odporúča návod na obale. Ryža sa tak stane "chrumkavejšou" a v jedle ju bude viac "cítiť." 2- Do panvice nalejeme olej a speníme na ňom nahrubo nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa zmäkne, pridáme na tenké kolieska nakrájanú klobásku. Chvíľu dusíme, aby nám klobáska zmäkla a pustila masť. 3- Plameň stlmíme a prisypeme kukuricu. Dusíme a následne pridáme paradajky a fazuľu. Chvíľu povaríme a čakáme, kým bude hotová aj ryža. 4- Rozvoniavajúcu zmes z panvice spojíme s al dente uvarenou ryžou a pekne premiešame, aby sme hmotu homogenizovali. Na záver môžeme posypať bylinkami, čím ulahodíme oku a lepšie nám pretrávi. Podávame s pivom plzeňského typu, nie je to však povinné..:) Dnešný obed ma vyšiel na 100 Kč,- = 4 €,-. Výdatnosť bola 4 drevorubačské porcie, čo je cena 1 € za porciu. Dovolím si preto nazvať recept úsporným. Dobrú chuť, alebo ako mi vravia v práci: „Nechte si čvachtat."
Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Súdy v Trenčíne odmietajú riešiť Galkovu kauzu odpočúvania

Obžaloba na bývalého šéfa Vojenského obranného spravodajstva Pavla Brychtu leží na súde od februára 2016. Najvyšší súd mu teraz prikázal konať.

KOMENTÁRE

Česi mieria do čiernej diery Európy. Všetko pre korunu

Je možné, že šanca ľahkého vstupu do eurozóny zmizne.

AUTO

Anketa o Svetové auto roka 2018 sa ponesie v znamení SUV

Posledný ročník vyhral Jaguar F-Pace.


Už ste čítali?