Klákyho šetrný hrniec 2- Mleté bravčové pod zemiakovou duchnou

Autor: Lukáš Chládek | 7.3.2013 o 16:54 | (upravené 7.3.2013 o 18:27) Karma článku: 7,20 | Prečítané:  896x

Okolnosti (málo času na varenie a nižší príjem) ma prinútili pripravovať si stravu na viacero dní dopredu. Dnešným receptom som sa inšpiroval na jedinej TV stanici, ktorú sledujem- TV PAPRIKA. Pre ľudí s nižším rozpočtom uvádzam aj orientačné ceny prísad v Kč a € s približným kurzom 25 Kč = 1 €.

Mleté bravčové pod zemiakovou duchnou s jedným orosenýmMleté bravčové pod zemiakovou duchnou s jedným orosenýmLukáš Chládek
- plátok bravčovej masti - cca. 2 dcl mlieka (3 Kč) - 1-2 PL masla, alebo rastlinného tuku - 1 väčšia cibuľa (2 Kč) - 2-3 strúčiky cesnaku - kocka Masoxu - štipka oregana - mleté čierne korenie - 1 kg zemiakov (20 Kč) - 0,5 kg mletého mäsa (v tomto prípade bravčové), (50 Kč) - 0,4 kg koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), (10 Kč) - 1 konzerva sterilizovaného hrášku, (17 Kč) - 1 konzerva paradajkového pretlaku, (11 Kč) Soľ som v do jedla nepridával, pretože Masox jej obsahuje väčšinu hmotnosti. POSTUP: 1- Do hrnca dáme variť na kocky nakrájané zemiaky. 2- Kým sa nám zemiaky varia, nakrájame si koreňovú zeleninu na malé kocky, cibuľu nadrobno a cesnak na tenké plátky, aby ho na tanieri bolo vidno. 3- Do druhého hrnca hodíme plátok masti. Keď bude horúca, pridáme mleté mäso. Ja som použil mleté balené, pretože nevlastním mlynček. Za stáleho miešania restujeme, pokým nezošedne a nebude sypké ako ryža. 4- Následne k mäsu pridáme cibuľu, cesnak a zeleninu, podlejeme cca. 400 ml horúcej vody s rozpusteným Masoxom. Poprášime mletým čiernym korením, zamiešame, stlmíme plameň a necháme polhodinku dusiť. 5- V tomto čase by sme mali mať uvarené zemiaky, preto z nich zlejeme vodu a pridáme k nim dve PL masla, alebo rastlinného tuku. Prikryjeme a necháme vychladnúť. 6- Po polhodine pridáme do mäsovej zmesi pretlak, ktorý nám ju zahustí a pekne sfarbí a posypeme oreganom. Povaríme ešte 10 minút. 7- Za ten čas rozohrejeme sporák na 200 stupňov a pripravíme kašu. Vidličkou zemiaky popučíme a pomaly pridáme mlieko. Vypracujeme si jemnú, krémovú pastu, ktorú môžeme trochu posoliť. 8- Do zapekacej nádoby či plechu vylejeme mäsovú hmotu a na ňu opatrne rozotrieme teraz už dobre tvarovateľnú kašu. Necháme zapekať 15-20 minút, vyberieme a podávame. Na ozdobu posypeme oreganom a k obedu si nezabudneme dopriať aj jedno orosené pivko. Ingrediencie ma vyšli do 120 Kč,- = necelých 5,- €. Výdatnosť jedla bola 4 veľké porcie, čo je niečo vyše eura na porciu. DOBRÚ CHUŤ.
Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Odhalila kauzu slovenského predsedníctva. Odkiaľ prišla Zuzana Hlávková?

Gymnázium, ktoré navštevovala momentálne najznámejšia slovenská whistleblowerka, jej plánuje vyjadriť verejnú podporu.

DOMOV

Voliči chcú odchod Kaliňáka a Fica z Bonaparte. Smer bude padať ďalej

V Prešove bude Smer v najhoršej kondícii.

SVET

Pozrite si, ako za dva roky zničila vojna Donecké letisko

Miesto bojov medzi proruskými separatistami a ukrajinskou armádou.


Už ste čítali?